«Tinc vergonya de la política migratòria de la UE, és egoista, mesquina i hipòcrita”

30 agosto 2023

El Periódico de Ceuta

l

El salesià Cristóbal López Romero, cardenal i bisbe de Rabat segueix teixint ponts de fraternitat entre les diferents cultures i religions, sempre en defensa dels drets humans.

El Cardenal Cristóbal López Romero, nascut fa 71 anys a Vélez-Rubio (Almeria) pertany a l’ordre salesiana i ocupa el càrrec des del 2017 d’Arquebisbe de Rabat.

Diplomat en Magisteri, llicenciat en Estudis Eclesiàstics, és també llicenciat en Ciències de la Informació, la seva dedicació als temes migratoris l’ha convertit en fervent defensor dels drets dels migrants i els pobres al Marroc, crucial en la defensa dels drets humans i la dignitat de les persones.

Monsenyor Romero sosté que l’experiència de l’Església a Marroc és una experiència profètica de convivència pacífica, en un país on els cristians representen al voltant de l’1% de la població i la majoria són estrangers. Tot i que la Constitució del Regne garanteix el lliure exercici del culte, roman el repte de la fraternitat.

El seu compromís amb les persones migrants es va manifestar de manera impactant durant la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) celebrada a l’agost, quan va optar per no assistir com a forma de protesta contra les polítiques migratòries de la Unió Europea. Amb una vida marcada per la seva vocació religiosa i el seu enfocament a la justícia social, el Cardenal López Romero s’ha convertit en una figura prominent en la lluita pels drets i la dignitat dels migrants.

En declaracions anteriors, el bisbe havia expressat la seva preocupació per la manera com els països europeus estaven tractant els migrants i refugiats, al·legant que els enfocaments eren sovint insensibles i se centraven més en la protecció de les fronteres que en la humanitat de les persones que buscaven seguretat i oportunitats. La seva absència a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) va ser una manera de portar aquest missatge a la comunitat catòlica global i recordar la importància de tractar tothom amb dignitat i compassió.

Monsenyor López Romero ha concedit una entrevista a El Periódico de Ceuta on explica perquè va prendre la decisió de no anar al costat del Papa Francesc a la Jornada Mundial de la Joventut que es va celebrar a primers d’agost a Lisboa.

Monsenyor, defineixi quin és el missatge de l’Església Catòlica al Marroc

És el mateix que, des de fa dos mil anys, els cristians proclamen a tot arreu: Que Déu estima la humanitat fins al punt d’haver volgut fer-se un de nosaltres en la persona de Jesús, per proposar-nos construir el Regne de Déu, que és de pau, justícia, llibertat, veritat, vida i, sobretot, amor.

Però l’Església del Marroc té la particularitat de construir aquest Regne en un ambient islàmic, no pas en oposició als musulmans, sinó amb els musulmans i amb totes les persones de bona voluntat. Per això sorgeix un missatge específic que volem aportar a l’Església universal i al món sencer: “És possible viure en amistat i en fraternitat entre cristians i musulmans; no som contraris, ni adversaris ni molt menys enemics. Això no és una idea: és una experiència viscuda en el dia a dia”. Aquest missatge és particularment important i pertinent perquè al món hi ha persones, grups i institucions entossudides a enfrontar l’Islam amb el cristianisme, cosa que nosaltres deplorem.

Llegeix la notícia completa a El Periódico de Ceuta

1 Comentario

  1. Ramon Pujades

    Necessitem pastors com en Cristóbal. El papa Francesc té la paraula.

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…