Visita al Parlament Europeu dels guanyadors del premi “La presidència d’Espanya a la UE”

16 noviembre 2023

Comunicació La Almunia | Salesians Comunicació

l

Salesians La Almunia i Zaragoza acudiren a Brussel·les per participar com a escoles ambaixadores d'Aragó en un concurs proposat per l'eurodiputada Isabel García Muñoz.

Diversos col·legis i instituts d’Aragó participen al programa d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, un programa que té com a objectiu principal estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els estudiants.‌

Quant saps sobre la Presidència Espanyola al Consell de la Unió Europea?

Aquesta va ser la pregunta que va convidar totes les escoles ambaixadores del Parlament Europeu d’Aragó a participar en un concurs proposat per l’eurodiputada aragonesa Isabel García Muñoz.

Les escoles salesianes estan d’enhorabona ja que dos dels col·legis aragonesos, juntament amb set col·legis més més d’Aragó, van resultar guanyadors. Els vídeos elaborats pels alumnes Marina Serrano i David Ceamanos de 4t Secundària a Salesians La Almunia i els alumnes Juan Martínez i Guillermo Hylass de 2n de Batxillerat a Salesians Saragossa, per la seva creativitat, van ser els elegits a Brussel·les. Així, aquests quatre alumnes, acompanyats per les seves directores pedagògiques, van poder viatjar fins a Brussel·les del 8 al 10 de novembre.

Allà, els alumnes guanyadors van tenir l’oportunitat de conèixer de prop les principals institucions de la Unió Europea i van mantenir una trobada amb l’eurodiputada aragonesa Isabel García Muñoz. En aquesta trobada, l’eurodiputada els va explicar breument el naixement de la Unió Europea i els valors que la representen. Els va explicar el funcionament del Parlament Europeu i els va donar a conèixer la feina que duen a terme per arribar a acords en benefici de tots els ciutadans europeus. Els estudiants van tenir ocasió de conversar amb l’eurodiputada sobre diversos temes que els inquietaven com, per exemple, medi ambient, educació o política espanyola, entre d’altres. A més, van assistir en directe a una votació a l’Hemicicle i van visitar el Parlamentàrium, un museu interactiu que explica la història del Parlament Europeu des dels seus inicis el 1958 (on es va formar l’Assemblea Comuna de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer), fins i tot actualitat.

Els quatre alumnes guanyadors coincideixen que l’experiència va ser meravellosa. I no només els ha servit per aprendre que la UE la formen molts països amb cultures i llengües diferents però amb valors i interessos comuns sinó que, a més, la visita a Brussel·les els ha permès conèixer la ciutat i la seva gastronomia i els ha facilitat crear-ne una estreta relació amb els altres alumnes participants.

Els col·legis salesians de Saragossa i La Almunia agraeixen enormement a Isabel García Muñoz la seva càlida hospitalitat. Sens dubte, han viscut una experiència molt enriquidora que segur que els alumnes mai no oblidaran.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
No sin mi móvil

No sin mi móvil

Estoy seguro de que más de una vez te has echado la mano al bolsillo o al bolso nada más cerrar la puerta de casa pensando que te habías dejado las llaves o la cartera. Y estoy más que seguro de que alguna vez has tenido la misma sensación con el teléfono móvil,...