Ordenacions sacerdotals i de diaques de salesians a Madrid

14 junio 2022

Javier Valiente

l

L'11 de juny, dos joves salesians van rebre l'ordre sacerdotal i, quatre més, el diaconat per la imposició de mans del Cardenal Carlos Osoro.

Dissabte 11 de juny, al Santuari de Maria Auxiliadora, a Madrid, el Cardenal Arquebisbe de Madrid Carlos Osoro, va presidir la missa d’ordenació de joves salesians. Va conferir l’ordre sacerdotal a Sergi Moreno i Jesús María Ortega de la Inspectoria Maria Auxiliadora. També va ordenar com a diaques a Luis Álvarez i Diego Borbolla, de la Inspectoria Santiago el Mayor, i a Paulin KolanEmmanuel Lokossou,  Inspectoria Àfrica Occidental Francòfona.

El Cardenal Osoro, a l’homilia va voler “apropar el cor i la vida”dels ordenands la Paraula de Déu proclamada en la missa i el sentit del que rebrien. Va subratllar tres paraules en la seva intervenció: cridats, commoguts i construïts.

L’Arquebisbe de Madrid va assenyalar que “no som aquí per casualitat, el Senyor us va cridar per al ministeri sacerdotal, us ha cridat a curar i a proclamar la llibertat” i, va afegir, “us ha cridat dins la família salesiana destinats als joves”. A més, els va convidar a sentir-se commoguts, “deixeu-vos commoure el cor”, els va dir, “sempre humils, comprensius, amb capacitat per portar als altres l’amor de Déu”. I, finalment, els va exhortar a deixar-se “construir per l’amor de Déu, com Don Bosco, deixeu-vos moure per l’amor de Déu”.

Un dels moments més significatius del ritu d’ordenació va ser la postració dels candidats al sacerdoci i al diaconat, mentre tota l’assemblea cantava les lletanies dels sants. A l’eucaristia, els joves ordenants, van estar acompanyats per les seves famílies i nombrosos joves provinents d’obres salesianes on desenvolupen la seva activitat pastoral. A més d’un bon grup de salesians de les dues Inspectories d’Espanya, entre els quals Ángel Asurmendi, provincial de Salesians SMX, i Samuel Segura, Vicari Provincial de Salesians SSM.

Mesos vocacionals

Aquests mesos, que coincideixen amb el final de curs a Espanya, tenen un marcat caràcter vocacional per als Salesians a Espanya. El dissabte 14 de maig, el Santuari de Maria Auxiliadora de Córdoba va acollir l’ordenació sacerdotal del salesià Bernabé Arjona. El dissabte 4 de juny, a la capella de Nuestra Señora del Carmen de Salesians Utrera (Sevilla), va tenir lloc la professió perpètua com a salesià de Don Bosco de Javier Alcedo. El dissabte 25 de juny, Alberto Arteaga farà la seva professió perpètua al Santuari de Maria Auxiliadora de Madrid. I el diumenge 31 de juliol, Bienvenu Yalassime serà ordenat sacerdot a la seva ciutat d’origen, Bangui (República Centreafricana).

“Donem gràcies a Déu per beneir amb la vocació d’aquests germans joves la vida de l’Església i de la nostra Congregació, i els posem sota la intercessió de Maria Auxiliadora”, van expressar en un comunicat José Carlos Sobejano i José Luis Navarro, coordinadors d’Animació Vocacional a les inspectories dels Salesians a Espanya.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

Socialssm
El proyecto Nono Nails de Pinardi-Las Naves ganador de la 10ª edición de Gira Jóvenes de Coca-Cola

El proyecto Nono Nails de Pinardi-Las Naves ganador de la 10ª edición de Gira Jóvenes de Coca-Cola

Desde el mes de enero 65 chicos y chicas de Grado Medio y Formación Profesional Básica de Pinardi-Las Naves en Alcalá de Henares han participado en la 10ª Edición de Gira Jóvenes, programa que, desde 2012, promueve el desarrollo personal y profesional de los...

Familia Salesianassm
6 nuevos Salesianos Cooperadores en Fuenlabrada: “la Santidad consiste en estar siempre alegres”

6 nuevos Salesianos Cooperadores en Fuenlabrada: “la Santidad consiste en estar siempre alegres”

Hoy la familia salesiana y la sociedad en la que vivimos, tienen motivos para estar de fiesta. Una fiesta que nos provoca júbilo y nos transmite esperanza. En la sociedad actual, llama la atención que un grupo de personas seglares hagan comunitariamente “una...