Ordenacions sacerdotals i de diaques de salesians a Madrid

14 junio 2022

Javier Valiente

l

L'11 de juny, dos joves salesians van rebre l'ordre sacerdotal i, quatre més, el diaconat per la imposició de mans del Cardenal Carlos Osoro.

Dissabte 11 de juny, al Santuari de Maria Auxiliadora, a Madrid, el Cardenal Arquebisbe de Madrid Carlos Osoro, va presidir la missa d’ordenació de joves salesians. Va conferir l’ordre sacerdotal a Sergi Moreno i Jesús María Ortega de la Inspectoria Maria Auxiliadora. També va ordenar com a diaques a Luis Álvarez i Diego Borbolla, de la Inspectoria Santiago el Mayor, i a Paulin KolanEmmanuel Lokossou,  Inspectoria Àfrica Occidental Francòfona.

El Cardenal Osoro, a l’homilia va voler “apropar el cor i la vida”dels ordenands la Paraula de Déu proclamada en la missa i el sentit del que rebrien. Va subratllar tres paraules en la seva intervenció: cridats, commoguts i construïts.

L’Arquebisbe de Madrid va assenyalar que “no som aquí per casualitat, el Senyor us va cridar per al ministeri sacerdotal, us ha cridat a curar i a proclamar la llibertat” i, va afegir, “us ha cridat dins la família salesiana destinats als joves”. A més, els va convidar a sentir-se commoguts, “deixeu-vos commoure el cor”, els va dir, “sempre humils, comprensius, amb capacitat per portar als altres l’amor de Déu”. I, finalment, els va exhortar a deixar-se “construir per l’amor de Déu, com Don Bosco, deixeu-vos moure per l’amor de Déu”.

Un dels moments més significatius del ritu d’ordenació va ser la postració dels candidats al sacerdoci i al diaconat, mentre tota l’assemblea cantava les lletanies dels sants. A l’eucaristia, els joves ordenants, van estar acompanyats per les seves famílies i nombrosos joves provinents d’obres salesianes on desenvolupen la seva activitat pastoral. A més d’un bon grup de salesians de les dues Inspectories d’Espanya, entre els quals Ángel Asurmendi, provincial de Salesians SMX, i Samuel Segura, Vicari Provincial de Salesians SSM.

Mesos vocacionals

Aquests mesos, que coincideixen amb el final de curs a Espanya, tenen un marcat caràcter vocacional per als Salesians a Espanya. El dissabte 14 de maig, el Santuari de Maria Auxiliadora de Córdoba va acollir l’ordenació sacerdotal del salesià Bernabé Arjona. El dissabte 4 de juny, a la capella de Nuestra Señora del Carmen de Salesians Utrera (Sevilla), va tenir lloc la professió perpètua com a salesià de Don Bosco de Javier Alcedo. El dissabte 25 de juny, Alberto Arteaga farà la seva professió perpètua al Santuari de Maria Auxiliadora de Madrid. I el diumenge 31 de juliol, Bienvenu Yalassime serà ordenat sacerdot a la seva ciutat d’origen, Bangui (República Centreafricana).

“Donem gràcies a Déu per beneir amb la vocació d’aquests germans joves la vida de l’Església i de la nostra Congregació, i els posem sota la intercessió de Maria Auxiliadora”, van expressar en un comunicat José Carlos Sobejano i José Luis Navarro, coordinadors d’Animació Vocacional a les inspectories dels Salesians a Espanya.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»78992,78997,78995,78998,78996,78994,78993,78991,78990,78989,78988,78999″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La Confederación Don Bosco publica un segundo estudio sobre el uso de internet y redes sociales en la infancia

La Confederación Don Bosco publica un segundo estudio sobre el uso de internet y redes sociales en la infancia

La Confederación quiere enviar una serie de mensajes en pro de la información y la concienciación necesarias en materia de prevención de la discriminación y la violencia y ofrecer orientación mediante la visibilización y el acompañamiento en estrategias de acción para los referentes educativos.

ActualidadEscuelasssm
Ibai Goicoetxea Fonseca, alumno de Salesianos Pamplona, recibido por el Alcalde de Pamplona

Ibai Goicoetxea Fonseca, alumno de Salesianos Pamplona, recibido por el Alcalde de Pamplona

Ibai Goicoetxea, de 19 años, juega en la SD Eibar PC como delantero, tiene DCA desde los 3 años. El deporte que practica está en categoría paralímpica desde 1984. Actualmente estudia en Salesianos Pamplona Grado Medio de Microinformática y Redes. En el acto han...

ActualidadsmxSocial
A punto de vivir la experiencia de voluntariado internacional

A punto de vivir la experiencia de voluntariado internacional

Un total de 21 voluntarios y voluntarias de Bosco Global, vivirán durante los meses de Junio a Septiembre una experiencia única en la que conocerán otras realidades y culturas diferentes, que les permitirán abrir sus miradas y enriquecerse mutuamente, con la finalidad de, al volver, seguir comprometidos por la justicia global.