«Suma’t al bon tracte» per crear entorns segurs

15 julio 2022

Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d'Espanya

l

“Suma't al bon tracte” és la nova campanya de la Confederació Don Bosco amb què es pretén prevenir situacions de vulnerabilitat als centres juvenils salesians.

«Suma’t al bon tracte» és la nova campanya de la Confederació Don Bosco de Centres Juvenils d’Espanya, amb què es pretén prevenir, detectar i actuar de forma contundent davant de situacions en què qualsevol persona, especialment menors d’edat, es puguin veure en situació de vulnerabilitat.

Des de la Confederació, s’han preparat una sèrie de pautes per crear un entorn segur als nostres centres i associacions juvenils, basades en el respecte, la cura de drets i el desenvolupament de les persones als nostres ambients educatius. Aquest material s’uneix als quaderns de «Bon Tracte» que es van llançar a finals del mes d’abril, publicats en castellà, català, galleg, euskera i anglès.

Què es considera Bon Tracte en els nostres ambients educatius?

El Bon Tracte implica la generació de conductes i pautes de relació basades en el respecte, la cura dels drets, així com el creixement i desenvolupament de les persones.

Des de la Confederació s’aposta per un compromís clar amb fer dels entorns d’educació en el temps lliure, llocs segurs on les persones se sentin protegides i defensades contra tota agressió o perill, i on es respectin la seva dignitat, intimitat i drets. Amb això, no només parlem d’abusos, maltractament o tracte negligent, ens referim a qualsevol absència de bon tracte, ja sigui davant de destinataris/es, professionals o voluntaris/es.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...